Greenport op broedplaats voedselinnovatie

Greenport op broedplaats voedselinnovatie

Gisteren bracht Greenport West-Holland een werkbezoek aan de Delta Agrifood Business (DAB) in Bergen op Zoom, samen met een aantal deskundigen van de Provincie Zuid-Holland en de HBO-held van 2024 en lid van het Slow Food Youth Network Nederland, Bor Romers.

"Het was een middag vol inspiratie, nieuwe kennis opdoen, verrassende inzichten en mooie dwarsverbindingen tussen de tuinbouw en het verscluster in West-Holland en deze broedplaats van voedselinnovatie op de grens van Brabant en Zeeland. Onze geweldige gastvrouw van vandaag, Anja Hessels, nam ons mee in de geschiedenis van DAB, leidde ons rond in het gebouw en stelde ons voor aan een aantal inspirerende bedrijven, zoals Algea Holland, Monkeys By The Sea, Stabican bv, VARTA-ValorisatieLab en Sustainable Indoor Farming Foundation. Ook het verhaal van Gastronology was inspirerend; zij maken voedsel met een 3D-printer voor o.a. mensen met dysfagie (kauw- en slikproblemen)", aldus Greenport West-Holland op LinkedIn.

Zeeuwse zeekraal, laurierdrop met reststromen uit de tuinbouw, gehaktballetjes van algen met lupine (vol eiwitten!), zeebananen, een plantbased fishbite en een broodje oesterzwamshoarma maakten de dag compleet. "Een ding is zeker: we kunnen veel leren van elkaar en mooie verbindingen maken om de voedseltransitie te versnellen."

Bron:

Deel artikel



Vandaag op Tuinbouwmarktplaats...

Vandaag op Hortibiz Newsradio, luister terug!

Werken bij Holland Hortimedia?
Solliciteer!

Werken bij
Holland Hortimedia?

Contentmanager m/v – Salesmanager m/v

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws
Ontvang Goedemorgen!

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws

Tuinbouwnieuws, ondernemen, markt en techniek

Hortibiz Newsradio
Luister mee!

Hortibiz Newsradio

24/7 nieuws en informatie