Auberginekwekerijen verder onder nieuwe naam

Auberginekwekerijen verder onder nieuwe naam

Gebr. van Duijn en Auberginekwekerij de Jong zijn begin dit jaar gefuseerd. Nu maken beide bedrijven bekend verder te gaan onder een nieuwe naam en met een nieuw logo.

De twee auberginekwekerijen bestaan al meer dan 60 jaar. "Wij hebben beide onze oorsprong in het Westland, maar zijn al jaren gevestigd in Noord-Brabant (Dinteloord en Steenbergen) en Zeeland (Oosterland en Westdorpe). Daarnaast zijn we beide al vanaf het begin lid van telersvereniging Purple Pride en Growers United", zo laten de bedrijven in een verklaring weten.

"Auberginekwekerij de Jong is een familiebedrijf, opgericht door de vader van de huidige eigenaar Peter de Jong. Hij nam het bedrijf over van zijn schoonvader die op een weiland begon met het telen van groenten onder plat glas. In 1975 werd hij een van de eerste in Nederland die aubergines ging telen in het Zuid-Hollandse Maasland.’ Gebroeders van Duijn is een familiebedrijf in de glastuinbouw, gespecialiseerd in het telen van aubergines. Het bedrijf werd opgericht in 1962 in De Lier en is sinds 1996 verhuisd naar West-Brabant en Zeeland. Dankzij de verhuizing is het bedrijf gegroeid tot 27,5 ha en produceert het ongeveer 50 miljoen aubergines per jaar."

De bedrijven kennen elkaar goed en komen al jaren regelmatig bij elkaar over de vloer. "We zien overeenkomsten in onze manier van werken, denk hierbij aan rassen (teelt), kasopstanden, loods mechanica en transportsystemen. Daarnaast zijn er natuurlijk ook verschillen, maar daarin vullen wij elkaar juist mooi aan. Het is tijd om onze krachten te bundelen. Dit is belangrijk richting de toekomst, omdat we meer slagkracht moeten hebben. Door de samensmelting van onze bedrijven ontstaat er een auberginekwekerij met een areaal van bijna 40 hectare. Het is belangrijk om een groot bedrijf te hebben qua areaal, zodat we de kostprijs laag kunnen houden en ons kunnen specialiseren op de teelt, financiën en P&O."

Het motto van Van Duijn De Jong Aubergines, zoals de nieuwe combinatie heet, is 'Vooruitstrevend in duurzaam ondernemerschap'. "Hierbij werken wij samen met diverse partijen in de keten om toegevoegde waarde voor elkaar te creëren. De in- en uitstroom van de directie en aandeelhouders wordt momenteel in gang gezet. De directie zal bestaan uit Peter de Jong, Pleun van Duijn, Jan van Duijn en Rob van Duijn. Daarnaast maakt ook de derde generatie haar intrede, te weten: Tom de Jong, Luuk van Duijn en Hidde van Duijn. Voor onze medewerkers ontstaat er door deze samenwerking meer ruimte om zich verder te ontplooien en door te groeien. Hierdoor is de fusie niet alleen een gewin voor beide bedrijven, maar ook voor onze medewerkers!"

De fusie is een positieve ontwikkeling voor beide bedrijven, zo laten de kwekerijen gezamenlijk weten. "Wij kijken erg uit naar de toekomst!"

Bron:

Deel artikel



Vandaag op Tuinbouwmarktplaats...

Vandaag op Hortibiz Newsradio, luister terug!

Werken bij Holland Hortimedia?
Solliciteer!

Werken bij
Holland Hortimedia?

Contentmanager m/v – Salesmanager m/v

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws
Ontvang Goedemorgen!

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws

Tuinbouwnieuws, ondernemen, markt en techniek

Hortibiz Newsradio
Luister mee!

Hortibiz Newsradio

24/7 nieuws en informatie