Workshops teamleiders Hoogweg Paprika

Workshops teamleiders Hoogweg Paprika

Jolanda Rosloot (Kasgroeit) en Anneke Postma (Horti Academy) gaven onlangs bij Hoogweg Paprikakwekerijen in Luttelgeest twee workshop over onder meer groene persona’s. De workshops waren bestemd voor locatieleiders en teamleiders. Met welke persona's werken zij samen en hoe leren zij? En niet onbelangrijk: wat motiveert deze persona's?

Hoogweg Paprikakwekerijen heeft duurzaamheid en goed werkgeverschap hoog in het vaandel. Het bedrijf vindt het daarom belangrijk dat alle medewerkers – dus ook internationale uitzendkrachten - zich kunnen ontwikkelen. Hiervoor is beleid ontwikkeld. Daarnaast Hoogweg Paprikakwekerijen aanpassingen gedaan in de organisatiestructuur: er is meer verantwoordelijkheid lager in de organisatie gelegd. Hierdoor worden de taken uitdagender, en dat draagt bij aan het leerproces. De locatieleider kan nu meer zelf beslissen en vanaf dit jaar zullen ook teamleiders functioneringsgesprekken voeren.

Workshop voor de locatieleiders
"Eerst heb ik namens de Horti Academy een workshop verzorgd voor de locatieleiders. Dit zijn medewerkers met zeer diverse achtergronden: de een heeft jaren in Polen en Afrika gewerkt, de ander was supermarktmanager, weer een ander heeft een superuitvinding gedaan en nog een ander is als jong talent gestart en stuurt nu opeens een hele afdeling aan", aldus Anneke Postma op LinkedIn. "De workshop ging onder meer over de rol van een ‘ontwikkelingsgerichte leider’ en over ‘groene persona’s’. Wat motiveert Verschillende persona’s, hoe voer je dan de gesprekken, hoe kom je tot een leerdoel, wat is belangrijk in de teelt? Tijdens de workshop ontdekten de deelnemers dat ze vooral veel van elkaar en van de teeltspecialisten kunnen leren. Vanaf volgende week wordt er al gestart met het eerste leerdoel."

Trotse en enthousiaste Internationale teamleiders
's Middags waren de teamleiders aan de beurt. Deze teamleiders zijn gestart als Internationale productiemedewerker en doorgegroeid naar de functie van teamleider. De workshop was in het Engels. "Met de hulp van Ewalina (HR bij Hoogweg Paprikakwekerijen) hebben we mooie stappen kunnen zetten. Ik heb genoten van hun motivatie en enthousiasme, van hun dromen en toekomstbeeld. We hebben elkaars kwaliteiten besproken, maar ook de uitdagingen. Want ze krijgen er een belangrijke taak bij, zoals de functioneringsgesprekken."

De meest waardevolle uitkomst uit beide workshops was volgens Postma dat de werkgever de mogelijkheid biedt om elkaar eens op een andere manier te spreken, waardoor ze elkaar beter leren kennen en gemakkelijker weten te vinden. "Daarnaast is het goed om stil te staan bij dit onderwerp. Een mooi startpunt voor een lerende organisatie."

Bron:

Deel artikel



Vandaag op Tuinbouwmarktplaats...

Vandaag op Hortibiz Newsradio, luister terug!

Werken bij Holland Hortimedia?
Solliciteer!

Werken bij
Holland Hortimedia?

Contentmanager m/v – Salesmanager m/v

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws
Ontvang Goedemorgen!

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws

Tuinbouwnieuws, ondernemen, markt en techniek

Hortibiz Newsradio
Luister mee!

Hortibiz Newsradio

24/7 nieuws en informatie