Naar fossielvrije en belichte aardbeienteelt

Naar fossielvrije en belichte aardbeienteelt

Het uiteindelijke doel van het project ‘Aardbei onder controle 2.0’ is een succesvolle energiezuinige en uiteindelijk fossielvrije, belichte aardbeienteelt. Het middel om dit doel te bereiken is inducerend telen met één planting, waarbij de plant in balans blijft.

Afgelopen jaren is er veel kennis opgedaan met betrekking tot de assimilatenbalans van low-chill junidragers, dormancy/winterrust, daglengte, spectrale effecten op bloei en strekking en bloemaanleg. In twee jaar tijd zijn er grote stappen gezet van fundamenteel principe naar duurzaam teeltconcept. Echter, de laatste stappen moeten nog worden gezet. In deze fase zijn voorspelbaarheid van de assimilatenbalans, dormancy management en sturing van de verdamping de laatste te nemen hordes.

In balans telen
Dit jaar wordt gestart met verscheidene, niet gekoelde junidragers die jaarrond worden geteeld. Hierbij is er continu trosinductie nodig en alles wordt in het werk gesteld om (diepe) dormancy te vermijden. We gaan komend seizoen in balans telen door het verminderen van productiepieken en productiedalen (zowel diepte als lengte dal).

Lees hier verder

Bron: Glastuinbouw Nederland

Deel artikelVandaag op Tuinbouwmarktplaats...

Vandaag op Hortibiz Newsradio, luister terug!

Werken bij Holland Hortimedia?
Solliciteer!

Werken bij
Holland Hortimedia?

Contentmanager m/v – Salesmanager m/v

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws
Ontvang Goedemorgen!

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws

Tuinbouwnieuws, ondernemen, markt en techniek

Hortibiz Newsradio
Luister mee!

Hortibiz Newsradio

24/7 nieuws en informatie