Effect biostimulanten getest

Effect biostimulanten getest

Eind november is Vertify in opdracht van Glastuinbouw Nederland een screeningsonderzoek gestart. Daarbij zijn de effecten getest van biostimulanten op gewasontwikkeling, productie en kwaliteit bij tuinbouwgewassen geteeld onder klimaatomstandigheden met gereduceerde stooktemperaturen, zo meldt Glastuinbouw Nederland.

De proef wordt uitgevoerd op het toetsgewas chrysant en is opgezet in vier onderzoeksafdelingen van Vertify op het WHC in Naaldwijk. Het doel van het onderzoek is bepalen welke effecten deze biostimulanten hebben op de gewasontwikkeling van tuinbouwgewassen, geteeld bij verschillende kastemperaturen. In totaal worden dertien verschillende biostimulanten meegenomen in dit onderzoek.

Temperatuurinstellingen
Door de stijgende energieprijzen worden er door telers bij verschillende gewasgroepen gereduceerde temperatuurinstellingen aangehouden. De onderzoeksvraag hierbij is of er biostimulanten zijn die de negatieve effecten van lagere stooktemperaturen op de gewasontwikkeling kunnen compenseren. De methodieken, spuitintervallen en werkingsmechanismen zijn per biostimulant verschillend en zijn in nauw overleg met de betreffende producent besproken. De proef wordt naar verwachting begin februari afgerond.

Het onderzoek wordt gefinancierd via het gewasoverstijgend onderzoeksprogramma Plantgezondheid en Kennis in je Kas (KijK).

Bron: Glastuinbouw Nederland

Deel artikelVandaag op Tuinbouwmarktplaats...

Vandaag op Paprika Horti Newsradio. Luister terug!

Paprika Horti Newsradio
Luister mee!

Paprika Horti Newsradio

24/7 nieuws en informatie

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws
Ontvang Goedemorgen!

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws

Tuinbouwnieuws, ondernemen, markt en techniek

Werken bij Holland Hortimedia?
Solliciteer!

Werken bij
Holland Hortimedia?

Contentmanager m/v – Salesmanager m/v