Drie nieuwe faciliteiten voor Brightlands in Venlo

Drie nieuwe faciliteiten voor Brightlands in Venlo

Er starten drie grote projecten bij Brightlands Campus Greenport Venlo die gericht zijn op het realiseren van nieuwe, gedeelde onderzoek- en demonstratiefaciliteiten: het Food Concept Center, het Experience Center for Future Food en een fysieke landingsplek en werkplaats voor startups en spin-offs. Deze nieuwe faciliteiten worden gefinancierd vanuit de 2e tranche van de Regio Deal Noord-Limburg, waarmee de provincie Limburg op maandag 11 april akkoord is gegaan.

Met de start van deze projecten kan de campus zich verder ontwikkelen tot een hoogwaardig ecosysteem van bedrijven, kennisinstellingen en (R&D-) faciliteiten op het gebied van gezonde voeding en hoogwaardige tuinbouw. Birgit Teunissen, Manager Strategische Projecten van Brightlands, is blij met de goedkeuring. “De voorbereidingen zijn al in volle gang en iedereen staat te trappelen om te starten. Deze drie projecten zijn allemaal gericht op het verder ontwikkelen van de unieke (onderzoeks)infrastructuur op Brightlands in Venlo. Door onderzoeksapparatuur en faciliteiten open te stellen voor gedeeld gebruik en gezamenlijke investeringen te doen, kunnen we nieuwe ideeën en de ontwikkeling van innovatieve technologieën en producten stimuleren en versnellen.”
 
Expertisecentrum  
Het Food Concept Center is een doorontwikkeling en samenwerking van het huidige Test, Taste & Concept Center van Brightlands, het Laboratory for Behavioural Gastronomy en Food Claims Centre Venlo van de Universiteit Maastricht. In samenwerking met de industriële partners Normec Foodcare en het innovatieve groentezaadbedrijf van BASF wordt gebouwd aan een expertisecentrum op het gebied van consumentenonderzoek en productoptimalisatie vanuit de beleving van de consument.
 
Trends en innovaties
Het tweede project is de ontwikkeling van het Experience Center for Future Food waarin bezoekers een multi-sensorische beleving van de trends en innovaties in de tuinbouw krijgen. Door gezonde voeding en de innovatieve productie ervan te laten ervaren wordt de kennis van producten en de slagingskans op de markt vergroot. Daarnaast geeft het tonen van de nieuwste trends en ontwikkelingen perspectief aan boeren en tuinders als het gaat om nieuwe mogelijkheden, innovaties, producten en verdienmodellen. BASF's vegetable seeds business, Scelta Mushrooms en ZON fruit & vegetables zijn mede-initiatiefnemers van dit nieuwe center.
 
Landingsplek
Bij het derde project gaat het om het creëren van een fysieke landingsplek voor startups en spin-offs op Brightlands in Venlo. Hierdoor krijgen startende ondernemers op een laagdrempelige manier toegang tot faciliteiten, programma’s, netwerken en partijen die goed aansluiten op hun behoeften. Zij kunnen vanuit de campus werken aan hun innovaties die een bijdrage leveren aan de toekomstbestendigheid van de agrifoodsector in de regio.
 

Bron:

Deel artikel



Vandaag op Tuinbouwmarktplaats...

Vandaag op Hortibiz Newsradio, luister terug!

Werken bij Holland Hortimedia?
Solliciteer!

Werken bij
Holland Hortimedia?

Contentmanager m/v – Salesmanager m/v

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws
Ontvang Goedemorgen!

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws

Tuinbouwnieuws, ondernemen, markt en techniek

Hortibiz Newsradio
Luister mee!

Hortibiz Newsradio

24/7 nieuws en informatie