Nieuw funding platform

Nieuw funding platform

Dotslash, dé startup en scale-up hub in de regio Utrecht, en het online funding platform Eyevestor slaan de handen ineen en lanceren binnenkort het Dotslash Funding Platform. Het platform ondersteunt alle huidige en toekomstige Dotslashers bij het laagdrempelig digitaliseren en uitgeven van aandelen voor werknemersparticipatie en groeikapitaal. Hierbij worden de startups en scale-ups kosteloos ondersteund door Dotslash partners Rabobank en Deloitte. Het nieuws werd vandaag bekend gemaakt op Crossroads in Utrecht.

Alle Dotslashers krijgen een gesponsord account via de nieuwe Dotslash-Eyevestor omgeving. De digitale community bestaat uit investeerders, medewerkers en ondernemers en vormt het startpunt om samen te bouwen aan succesvolle groei. Het platform maakt het digitaliseren, kopen en verkopen van aandelen op een laagdrempelige manier toegankelijk. En door het ophalen van eigen vermogen vergroten startups en scale-ups tevens hun kansen op het verkrijgen van vreemd vermogen bij financiële instellingen. "Extra kapitaal versterkt de balans, Rabobank onderzoekt graag met elke Dotslasher die kapitaal ophaalt wat de mogelijkheden zijn voor bancaire financiering, zodat er naast eigen vermogen mogelijk ook vreemd vermogen beschikbaar komt om de groei mee te financieren", aldus Thijs Reiling van Rabobank, regio Midden-Nederland.

Pioneer in funding
Eyevestor is sinds 2015 een belangrijke pionier op het gebied van sharefunding in Nederland. Met 30.000 gebruikers hebben bedrijven al voor meer dan 50 miljoen euro hun aandelenkapitaal versterkt. Investeren is mogelijk voor zowel grote als kleine investeerders. “Eyevestor is Dotslasher van het eerste uur. Om ons platform samen met Dotslash en haar partners aan te bieden aan alle startups en scale-ups binnen de community, is een mijlpaal in onze beweging om meer mogelijk te maken met eigen vermogen”, zegt Gijs Dalen Meurs, oprichter van Eyevestor.

Bewezen succesvol
Dotslashers ONWINE, een wijnplatform, en Blue Current, aanbieder van elektrische laadoplossingen, gebruiken Eyevestor al langer en hebben er beiden ook groeifinanciering mee opgehaald. "Onze aanwezigheid op de campus heeft al tot veel mooie samenwerkingen geleid. Zo zijn we bezig met het opzetten van een pilot voor laden op zonne-energie en hebben we via het Eyevestor platform succesvol 5 miljoen euro financiering opgehaald. Door deze samenwerkingen maken we nog meer impact in de energietransitie en de overgang naar duurzame mobiliteit", aldus Mark de Raaij van Blue Current.

Dotslash community: 220 startups en scale-ups
Sinds de opening in 2018, is Dotslash Utrecht van één gebouw en 5.000 m2 uitgegroeid tot een levendige campus verdeeld over vijf gebouwen van opgeteld 31.000 m2. Het is een ondernemend ecosysteem met inmiddels 220 startups en scale-ups en negen partners. Partners Rabobank, Capgemini, StartupUtrecht, SHV, Deloitte, Philadelphia, BORON, nlgroeit en de Gemeente Utrecht stellen hun expertise, ervaring en netwerk beschikbaar om de startups en scale-ups binnen de community verder te helpen in hun ontwikkeling.

Bron:

Deel artikelVandaag op Tuinbouwmarktplaats...

Vandaag op Hortibiz Newsradio, luister terug!

Werken bij Holland Hortimedia?
Solliciteer!

Werken bij
Holland Hortimedia?

Contentmanager m/v – Salesmanager m/v

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws
Ontvang Goedemorgen!

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws

Tuinbouwnieuws, ondernemen, markt en techniek

Hortibiz Newsradio
Luister mee!

Hortibiz Newsradio

24/7 nieuws en informatie