30 jarige Kerklaan Greenhouses blijft groeien

30 jarige Kerklaan Greenhouses blijft groeien

Kerklaan Greenhouses viert begin februari een mijlpaal: het in Berkel en Rodenrijs gevestigde bedrijf is al 30 jaar actief in kassenbouw en -sloop. Inmiddels is Kerklaan Greenhouses uitgegroeid tot een internationaal kassenbouwbedrijf. Reden genoeg om een kijkje te nemen in de geschiedenis van het bedrijf.

In 1993 besloot oprichter Joost Kerklaan het tuindersleven achter zich te laten en zich te focussen op kassensloop en de handel in tuinbouwmaterialen. Onder de naam 'Handelsonderneming Joost Kerklaan B.V.' verkocht Joost zijn eerste materialen en sloopte hij zijn eerste kassen. Met zijn vrachtwagen reed Joost langs tuinders om te bekijken of ze nog handel voor hem hadden. Dit vormde de basis voor Kerklaan Greenhouses zoals we het vandaag kennen.

Door de grote vraag naar tuinbouwmaterialen en sloopkassen groeide de onderneming van Joost hard. Al snel kwamen de eerste medewerkers en werd het bedrijf een gevestigde naam in de wereld van tuinbouwmaterialen en kassensloop.

Mede door zijn ondernemersdrift bleef Joost kansen zien en ging het bedrijf naast kassensloop zich ook richten op kassenbouw. Op een innovatieve manier werden gesloopte kassen Weer als nieuw geprepareerd en weer heropgebouwd volgens de laatste normen en eisen.
Intussen bleef het bedrijf groeien en kwamen de eerste klussen in het buitenland. Tuinders vanuit alle delen van de wereld vonden Kerklaan voor hun tuinbouwmaterialen.

Om in te kunnen spelen op de groeiende vraag naar kassensloop, werd in 2015 het Westlandse kassensloop bedrijf Mustang Demolition overgenomen, wat nu ook gehuisvest is in Berkel en Rodenrijs. Door deze overname haalde Joost Kerklaan alle kennis en facetten in huis om een complete dienstverlening aan te bieden.

In 2019 namen Hans Kerklaan en Rick van Buijtene het stokje over van Joost. Hans en Rick begonnen als schooljongens met werken bij Joost en wisten zich op te werken tot de directie van het bedrijf. Met Joost als leermeester wisten Hans en Rick de onderneming van Joost een nóg professioneler bedrijf te maken. Per 2023 is de directie uitgebreid met Thijs de Groot. Thijs is verantwoordelijk voor Mustang Demolition. De naam 'Joost Kerklaan B.V.' werd veranderd in 'Kerklaan Greenhouses'. Daarnaast splitste de handel in tuinbouwmaterialen zich af en kreeg het een eigen label onder de naam 'Kerklaan Horti Materials'. Onder dit label handelt het bedrijf internationaal in tuinbouwmaterialen en -machines.

Nog steeds ziet het bedrijf een gestage groei en volgen de projecten elkaar in rap tempo op. Door heel Europa worden er gebruikte kassen gebouwd en ontwikkelt het bedrijf zich verder in het bouwen van bedrijfsruimten en het realiseren van (kas)renovaties.

Door deze groei is Kerklaan Greenhouses opzoek naar nieuwe versterking voor het team. Op dit moment staat er een vacature open voor een werkvoorbereider. Ben jij degene die Kerklaan Greenhouses nog verder laat groeien? Neem dan zeker even een kijkje op de website van Kerklaan Greenhouses of bekijk deze video:

 

 

Bron:

Deel artikelVandaag op Tuinbouwmarktplaats...

Vandaag op Paprika Horti Newsradio. Luister terug!

Paprika Horti Newsradio
Luister mee!

Paprika Horti Newsradio

24/7 nieuws en informatie

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws
Ontvang Goedemorgen!

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws

Tuinbouwnieuws, ondernemen, markt en techniek

Werken bij Holland Hortimedia?
Solliciteer!

Werken bij
Holland Hortimedia?

Contentmanager m/v – Salesmanager m/v