'We waren met de verkeerde wedstrijd bezig'

'We waren met de verkeerde wedstrijd bezig'

Waar samenwerking op gebied van de afzet nog altijd moeizaam verloopt, ziet directeur Jelte van Kammen van telerscoöperatie Harvest House op een andere vlak wel positieve dingen binnen de groentesector. “De vijf grootste Nederlandse producentenclubs hebben op de non-concurrentiële onderwerpen de laatste drie jaar enorme stappen gemaakt."

Dat zegt Van Kammen in gesprek met KAS Magazine. "Ik moet Anneke van de Kamp van Rijk Zwaan en Peter Maes van Koppert daar een groot compliment voor geven. Zij hebben ons wakker geschud dat we op bepaalde onderwerpen verkeerd bezig waren. Bijvoorbeeld met synthetische gewasbescherming. We hadden allemaal de houding van ‘zo lang mogelijk rekken’ en ‘we hebben die medicijnkast nodig’. Zij hebben ons duidelijk gemaakt dat die strijd allang gestreden is en dat we met de verkeerde wedstrijd bezig waren.”

Vanuit een denktank, waarin producenten de lead hebben, wordt nu samen met het gehele hightech cluster gewerkt aan het realiseren van echte veranderingen. ”Díe samenwerking is iets waar ik heel blij mee ben en die gaat de sector als geheel heel veel moois opleveren. We werken samen met het cluster aan het verhaal van de Nederlandse hightech glastuinbouw. Wat wij mondiaal voor elkaar krijgen, is geweldig. We spelen een hele belangrijke rol in het voeden van de wereld. Als producent sluiten we aan bij de driehoek overheid, kennisinstellingen en bedrijfsleven om de uitdagingen van de sector aan te gaan. We hebben namelijk geen goud, maar diamant in handen!”

Lees het volledige interview nu in KAS Magazine nummer 2 van 2023.

Bron: KAS Magazine

Deel artikel



Vandaag op Tuinbouwmarktplaats...

Vandaag op Hortibiz Newsradio, luister terug!

Werken bij Holland Hortimedia?
Solliciteer!

Werken bij
Holland Hortimedia?

Contentmanager m/v – Salesmanager m/v

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws
Ontvang Goedemorgen!

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws

Tuinbouwnieuws, ondernemen, markt en techniek

Hortibiz Newsradio
Luister mee!

Hortibiz Newsradio

24/7 nieuws en informatie

Meest gelezen