'Sleutelrol verpakking bij succes van Tommies'

'Sleutelrol verpakking bij succes van Tommies'

Binnen de tuinbouw is Jos van Mil geen onbekende, maar buiten de sector vertelt hij met alle plezier het verhaal van de Tommies. Zoals op de website van het Kennisinstituut Duurzaam Verpakken.

In gesprek met het instituut vertelt Van Mil over het belang van verpakkingen bij het succes van snackgroenten. “We maken verpakkingen die passen bij de doelgroep en/of bij het moment dat ze worden gegeten. Drie in een eigen zakje voor je kind om mee naar school te nemen, of een kilo op een schaal die moeder thuis op tafel wil zetten. Voor inspiratie kijk ik graag in de supermarkt rond. Maar dan níet bij de groenten of het fruit, maar verderop in de winkel. Het idee voor een emmertje haalde ik bijvoorbeeld uit het zuivelschap.”

Van Mil: “Onze verpakkingen moeten leuk, gemakkelijk en doeltreffend zijn én ze moeten natuurlijk echt een functie hebben, namelijk dat het product goed wordt beschermd. Die zuivel-emmertjes waren spuitgiet en veel te dik en te zwaar om tomaten te verpakken, dus hebben we ze steeds een beetje meer aangepast: dunner materiaal, dunnere randen en zo licht mogelijke hengsels eraan. Om vervolgens te kijken of ze deels van rPET konden worden gemaakt en uiteindelijk volledig van rPET.”

Lees het volledige interview hier


(Foto: Greenco)

Bron: kidv.nl

Deel artikel



Vandaag op Tuinbouwmarktplaats...

Vandaag op Hortibiz Newsradio, luister terug!

Werken bij Holland Hortimedia?
Solliciteer!

Werken bij
Holland Hortimedia?

Contentmanager m/v – Salesmanager m/v

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws
Ontvang Goedemorgen!

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws

Tuinbouwnieuws, ondernemen, markt en techniek

Hortibiz Newsradio
Luister mee!

Hortibiz Newsradio

24/7 nieuws en informatie