Staatsbezoek België in teken toekomst tuinbouw

Staatsbezoek België in teken toekomst tuinbouw

Samen werken we aan een toekomstgerichte tuinbouw. In de transitie naar een duurzamere tuinbouw staan Nederland en België voor vergelijkbare opgaven. Beide buurlanden staan voor soortgelijke (Europese) energie- en klimaatuitdagingen, waarbij technologische oplossingen cruciaal zijn.

Werken aan deze uitdagingen is zelfs noodzakelijk om als Nederland en België ook in de toekomst in Europa koploper te kunnen blijven op het gebied van groene voedingstuinbouw en sierteelt. Dat biedt vruchtbare kansen voor grensoverschrijdende samenwerking, zeker voor de glastuinbouw die bij uitstek kan bijdragen aan een gezondere en groenere samenleving in Europa.

Groene partner tijdens Staatsbezoek
België en Nederland zijn elkaars tweede handelspartner en buitenlandse investeerder. Net zoals Nederland staat België als sterk geïndustrialiseerd en dichtbevolkt land voor de uitdaging om steden, industrie en land- en tuinbouw te verduurzamen en tegen 2050 klimaatneutraal te zijn. Gezien onze ambitie om in 2040 klimaatneutrale te zijn en de nationale energietransitie aan te jagen, is Glastuinbouw Nederland als groene partner van de Nederlandse ambassade in België en het ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit (LNV) gevraagd deel te nemen aan deze economische missie van 20 tot 22 juni 2023. Deze handelsmissie vond parallel plaats aan het Staatsbezoek van Zijne Majesteit Koning Willem-Alexander en Hare Majesteit Koningin Máxima aan België.

Lees hier verder

 

Bron: Glastuinbouw Nederland

Deel artikel



Vandaag op Tuinbouwmarktplaats...

Vandaag op Hortibiz Newsradio, luister terug!

Werken bij Holland Hortimedia?
Solliciteer!

Werken bij
Holland Hortimedia?

Contentmanager m/v – Salesmanager m/v

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws
Ontvang Goedemorgen!

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws

Tuinbouwnieuws, ondernemen, markt en techniek

Hortibiz Newsradio
Luister mee!

Hortibiz Newsradio

24/7 nieuws en informatie