Live Plant Empowerment workshop in Canada

Live Plant Empowerment workshop in Canada

Na het succes van de tweedaagse workshop in Canada in mei 2022 – waaraan meer dan 100 telers en andere tuinbouwprofessionals deelnamen – heeft Plant Empowerment samen met haar partners en de Nederlandse ambassade in Canada, besloten om in maart 2023 weer een meerdaagse Plant Empowerment cursus te organiseren in Canada. De vraag naar een tweede live event was zo overweldigend, dat de beslissing om dit event nogmaals te organiseren snel was gemaakt. Deze keer wordt de workshop gehouden in het populaire Niagara Falls gebied.

Telers en andere tuinbouwprofessionals zijn welkom om deel te nemen aan de workshop, die gericht is op het delen van kennis over de Plant Empowerment filosofie en hoe deze kennis in de praktijk kan worden toegepast. Een team van zes Plant Empowerment- specialisten gaat tijdens de workshop in op diverse onderwerpen waaronder klimaat, plantbalansen, belichting, voeding, plantgezondheid en plaagbestrijding.

Wat is Plant Empowerment?
De Plant Empowerment-filosofie helpt telers wereldwijd om duurzamer te telen. Deze unieke data-gestuurde manier van denken maakt het voor telers mogelijk de resultaten en gewaskwaliteit te verbeteren, terwijl er ook efficiënter gebruik kan worden gemaakt van waardevolle hulpbronnen zoals water, energie en voedingsstoffen. Hierdoor biedt de Plant Empowerment-filosofie een routekaart naar zowel winstgevende als milieuvriendelijke glastuinbouw.

Trainingsinhoud en programma
De live workshop is een vervolg op de twee workshops Plant Empowerment die vorig jaar werden georganiseerd in Leamington en B.C. De workshop van dit jaar wordt aangeboden in twee formaten om aan verschillende kennisniveaus te kunnen voldoen:
1. Dedriedaagsecursus(dinsdag28maartt/mdonderdag30maart)bestaatuit een basis- en gevorderdendeel en wordt georganiseerd voor telers en tuinbouwprofessionals die de cursus van vorig jaar niet hebben gevolgd, alsmede voor telers die nieuw zijn in de principes van Plant Empowerment. Op dinsdag 28 maart start de driedaagse cursus, met op de eerste dag een focus op de introductie en verdere uitleg van de basisprincipes van Plant Empowerment. De cursus wordt opgevolgd door het tweedaagse gevorderdendeel van de workshop.
2. Detweedaagsecursus(woensdag29maartendonderdag30maart)behandelt een uitgebreid programma over de principes van Plant Empowerment. Deelnemers kunnen deelnemen aan verschillende verdiepende kennissessies over de filosofie en hoe de filosofie kan worden toegepast in de praktijk. Deze cursus is bedoeld voor deelnemers van de cursus van vorig jaar, maar ook voor andere telers en tuinbouwprofessionals die al basiskennis hebben van de PlantEmpowerment principes of deze al uitvoeren. Dit tweedaagse gevorderdendeel van de workshop begint op woensdag 29 maart.

De workshop zal bestaan uit een combinatie van theoretische en praktische sessies, afwisselend geleid door de Plant Empowerment-partners en co-auteur (Peter van Weel) van het boek Plant Empowerment. Nieuwe inzichten rondom de Plant Empowerment theorie worden gedeeld o.a. op het gebied van klimaat, plantbalansen, belichting, voeding, plantgezondheid en plaagbestrijding.
Praktijkvoorbeelden komen uitgebreid aan bod, waaronder de aanpak van het BASF- project, waar een multidisciplinair team een totale opbrengst van 121 kg per m2 heeft behaald. Dat is bijna 40% meer dan normaal. Bovendien zullen de trainers de laatste updates over de Plant Empowerment-principes delen.

Deelnemers kunnen meerdere sessies kiezen, afhankelijk van hun eigen interesse. Dit varieert van een speciale sessie voor tomatentelers over data-gedreven telen tot een sessie voor aardbeientelers over hoe om te gaan met schimmels.

Schrijf je in voor de workshop
Heb je interesse om deel te nemen aan deze komende workshop of ben je op zoek naar meer informatie? Ga dan naar https://www.plantempowerment.com/

Bron:

Deel artikelVandaag op Tuinbouwmarktplaats...

Vandaag op Paprika Horti Newsradio. Luister terug!

Paprika Horti Newsradio
Luister mee!

Paprika Horti Newsradio

24/7 nieuws en informatie

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws
Ontvang Goedemorgen!

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws

Tuinbouwnieuws, ondernemen, markt en techniek

Werken bij Holland Hortimedia?
Solliciteer!

Werken bij
Holland Hortimedia?

Contentmanager m/v – Salesmanager m/v