DGD versterkt relaties

DGD versterkt relaties

Vorige week ontving Dutch Greenhouse Delta, samen met partners vanuit overheid en bedrijfsleven, een viertal inkomende handelsmissies. De officiële delegaties waren afkomstig uit India, China, Saoedi-Arabië, de Verenigde Arabische Emiraten, Qatar, Kazachstan en diverse Stan-landen. Zij werden via een op maat gemaakt programma ondergedompeld in de kennis en kunde van de Nederlandse glastuinbouwsector. Tijdens deze missies stond het verkennen van samenwerkingskansen en versterken van handelsrelaties centraal, om de transformatie te maken naar duurzame, betaalbare verse voedselproductie in de diverse landen.

De programma’s van de delegaties markeerden zich met bedrijfsbezoeken door het volledige ecosysteem van het Nederlandse tuinbouwcluster. Zowel logistiek, de haven, biologie, veredeling en innovatieve tuinbouwtechnologie werden gepresenteerd aan de internationale besluitvormers. De delegatieleden bestonden uit beleidsmakers, investeerders, kwekers en bedrijven voor de import en export van versproducten. Een uitgebreid beursbezoek aan de GreenTech, waar innovaties werden getoond, maakte grote indruk op de delegaties. Tevens waren kennissessies en matchmaking met diverse Nederlandse bedrijven onderdeel van de programma’s.

Sanket Mehta, medeoprichter en directeur van Nutrifresh Farm Tech India en één van de delegatieleden, kijkt terug op de handelsmissie van India naar Nederland: "De hele ervaring van de handelsmissie is ontzettend boeiend geweest. Programma's zoals deze zijn belangrijk voor toekomstige samenwerkingen en om een sprong voorwaarts te maken in de transformatie naar lokaal produceren van vers groenten en fruit. Kennisuitwisseling zal beide landen verder helpen. Ik ben erg blij dat ik betrokken ben bij PIB HortiRoad2India, met dit programma worden samenwerkingen tussen Nederland en India sterk bevordert."

Verschillende organisaties hebben hun intentie uitgesproken voor verdere samenwerking, waaronder de onderminister voor onderzoek en innovatie van het ministerie van water, milieu en landbouw van Saoedi-Arabië, Dr. Abdelaziz Almalek. Hij zal vanuit Saoedi-Arabië aandringen op een Memorandum of Understanding (MOU) voor landbouw tussen onze landen. De handelsmissie uit Kazachstan kan rekenen op een concreet vervolg tijdens AgroWorld, een beurs die van 1 tot 3 november plaatsvindt in Almaty, Kazachstan. Einde dit jaar zal er tevens een uitgaande handelsmissie naar India, onder leiding van Mark Rutte, plaatsvinden om samenwerkingen tussen de landen verder te versterken.

Dutch Greenhouse Delta
Dutch Greenhouse Delta (DGD) is een internationaal platform dat de kracht van de Nederlandse tuinbouwsector vertegenwoordigt en wereldwijd promoot, om kansen te identificeren en te versnellen. Binnen deze stichting slaan partners de handen ineen om gezamenlijke groei mogelijk maken. Op deze manier zorgen we ervoor dat de groei van de sector en haar individuele bedrijven samengaat, door oplossingen te bieden voor een groeiende vraag naar veilig, gezond, vers en betaalbaar voedsel dat duurzaam en lokaal geproduceerd wordt. DGD biedt met haar partners het volledige tuinbouw-ecosysteem van Fork2Farm aan, bestaande uit wetenschap, ondernemingen, onderwijs en overheid, in verschillende focusregio's, waaronder de Golfregio, India en China.

Partners voor Internationaal Zakendoen (PIB)
De PIB-programma's 'NL Protected Agri Alliance China,' 'HortiRoad2TheGulf,' en 'HortiRoad2India' bundelen de krachten van publieke en private samenwerking om de overgang naar gezond, veilig en duurzaam geproduceerd voedsel in de regio's te bevorderen. Deze clusters van bedrijven, samen met de Nederlandse overheid en kennisinstellingen, richten zich op een lange termijn aanpak om samenwerking te bevorderen in China, India en de Golfregio. Dutch Greenhouse Delta coördineert namens alle partijen deze PIB-programma’s.

 

Bron:

Deel artikel



Vandaag op Tuinbouwmarktplaats...

Vandaag op Hortibiz Newsradio, luister terug!

Werken bij Holland Hortimedia?
Solliciteer!

Werken bij
Holland Hortimedia?

Contentmanager m/v – Salesmanager m/v

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws
Ontvang Goedemorgen!

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws

Tuinbouwnieuws, ondernemen, markt en techniek

Hortibiz Newsradio
Luister mee!

Hortibiz Newsradio

24/7 nieuws en informatie