Tomaten van morgen telen

Tomaten van morgen telen

In de buurt van het Westland is BraZander gevestigd, waar zij deel uitmaakt van één van de meest innovatieve sectoren van Nederland, de tuinbouw. Hier ontmoet Priva Robert en Paul, beiden met een rijke achtergrond in deze florerende sector. Ze delen hun ervaring over samenwerken met een onderzoekscentrum, het telen van gewassen en de rol van technologie. Dit gesprek op de website van Priva is een inkijkje in de ontwikkelingen die ze hebben doorgemaakt en de uitdagingen waarmee ze worden geconfronteerd bij het runnen van een kas die is toegewijd aan innovatie en onderzoek.

Robert, geboren in een familie die geworteld is in de tomatenteelt, en Paul (oprichter BraZander), die al 15 jaar paprika's teelde, raakten verzeild in de tomatenwereld dankzij een toevallige ontmoeting met Bayer De Ruiter Research Experience Center. De Ruiter ligt naast BraZander in de buurt van Bleiswijk. In 2001 werd BraZander opgericht, aanvankelijk gericht op het telen van een variëteit aan paprika's. De Ruiter was op zoek naar een demo-centrum en heeft deze samen met BraZander opgericht.

Tijdens het gesprek met Paul en Robert werd het licht in de kas plotseling gedimd en zaten we bijna in het donker, Tot dat moment werd de ruimte verlicht met het typisch paarse licht van ledlampen, afkomstig uit de kas naast de vergaderruimte. Paul en Robert legden uit dat ze één van de telers in het gebied zijn die 'stand-by' staan.

Lees hier verder

Bron: Priva

Deel artikel



Vandaag op Tuinbouwmarktplaats...

Vandaag op Hortibiz Newsradio, luister terug!

Werken bij Holland Hortimedia?
Solliciteer!

Werken bij
Holland Hortimedia?

Contentmanager m/v – Salesmanager m/v

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws
Ontvang Goedemorgen!

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws

Tuinbouwnieuws, ondernemen, markt en techniek

Hortibiz Newsradio
Luister mee!

Hortibiz Newsradio

24/7 nieuws en informatie