Shortlists bekend voor FLIA en FLIA Technology

Shortlists bekend voor FLIA en FLIA Technology

De shortlist met genomineerden voor de Fruit Logistica Innovation Award (FLIA) van dit jaar is bekendgemaakt door de beursorganisatie. De winnaars van de jaarlijkse prijzen voor uitmuntende innovaties uit de gehele waardeketen van groenten en fruit worden exclusief gekozen door vakbezoekers van Fruit Logistica 2024, die van 7 tot 9 februari 2024 in Berlijn plaatsvindt.

De kanshebbers voor de prijs van dit jaar zijn onder meer een perfect rijpe, geschilde avocado met een houdbaarheid van een maand, een veelzijdige kruising tussen een komkommer en een pompoen, een nieuwe pionier in de courgetteproductie, een moderne variant op de watermeloen en een zoete, rozerode ui.

Naast de FLIA wordt voor het eerst een FLIA Technology gepresenteerd als erkenning voor innovaties op het gebied van Machinery & Technologie. Genomineerden voor deze prijs zijn onder meer 's werelds kleinste zelfbedieningsaspergeschiller, een mobiele app die fruit telt vóór de oogst, een natuurlijke methode om wittevliegschade in kasgroenten te voorkomen, een AI-ondersteunde gewastrimmer en een robotachtig exoskelet voor pakstationpersoneel.

Elk van de genomineerde producten zal worden tentoongesteld op de Fruit Logistica in een speciale FLIA-tentoonstellingsruimte tussen hallen 20 en 21, evenals in een speciale FLIA Technology-tentoonstellingsruimte tussen hallen 1.1 en 2.1. Om technische innovaties te ervaren, hebben vakbezoekers de kans om deel te nemen aan rondleidingen naar de beursstands van de genomineerden voor FLIA Technology. Door te stemmen op de winnaars van hun voorkeur, maakt elke vakbezoeker kans op een van de drie Apple AirPods Pro (2e generatie).

De winnaars worden bekendgemaakt tijdens een prijsuitreiking die plaatsvindt op vrijdag 9 februari 2024 om 14.30 uur in de FLIA Technology-tentoonstellingsruimte tussen hallen 1.1 en 2.1.

Bron:

Deel artikel



Vandaag op Tuinbouwmarktplaats...

Vandaag op Hortibiz Newsradio, luister terug!

Werken bij Holland Hortimedia?
Solliciteer!

Werken bij
Holland Hortimedia?

Contentmanager m/v – Salesmanager m/v

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws
Ontvang Goedemorgen!

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws

Tuinbouwnieuws, ondernemen, markt en techniek

Hortibiz Newsradio
Luister mee!

Hortibiz Newsradio

24/7 nieuws en informatie