Goedemorgen Tech: Langere levensduur voor mobieltjes

Goedemorgen Tech: Langere levensduur voor mobieltjes

Speciaal voor Goedemorgen schrijft Peter Otte van Tekstxtra met regelmaat bijdragen over interessante en praktische zaken die spelen in de techwereld en waar jij mogelijk jouw voordeel mee kunt doen. Dit keer vertelt hij over de levensduur van mobiele telefoons.

Er liggen miljoenen mobiele telefoons afgedankt in lades en kastjes. Als de accu minder wordt of het geheugen vol raakt kopen we een nieuwe. Bijna als met de auto vroeger als de asbak vol was…

Dat is de Europese Commissie een doorn in het oog. Smartphones bevatten veel zeldzame metalen en weggooien of voorgoed opbergen is dus zonde en milieuonvriendelijk. De Commissie kwam deze week met een pakket maatregelen om smartphones langer te kunnen gebruiken en ook reparaties gemakkelijker te maken.

Smartphonefabrikanten moeten meer en langer software-updates beschikbaar stellen en alle onderdelen, zoals accu's en schermen los beschikbaar hebben als de klant daarom vraagt. En de opbouw van de telefoons moeten ze simpeler maken, zodat iedereen met eenvoudig gereedschap een reparatieklus kan klaren.

Het actieplan voor de circulaire economie is op zichzelf weer een belangrijk element van de Europese Green Deal, een in 2019 aangekondigd initiatief voor het duurzamer maken van de Europese Unie. Dat moet ertoe leiden dat de netto-uitstoot van broeikasgassen in de EU in 2050 naar nul is teruggebracht.

Bron: Goedemorgen

Deel artikelPaprika Horti Newsradio
Luister mee!

Paprika Horti Newsradio

24/7 nieuws en informatie

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws
Ontvang Goedemorgen!

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws

Tuinbouwnieuws, ondernemen, markt en techniek

Werken bij Holland Hortimedia?
Solliciteer!

Werken bij
Holland Hortimedia?

Contentmanager m/v – Salesmanager m/v

Vandaag op Tuinbouwmarktplaats...

Luister terug! Belangrijke tuinbouw podcasts!