Geen vervolg pilots Stichting Keukenkanjers

Geen vervolg pilots Stichting Keukenkanjers

Stichting Keukenkanjers houdt op te bestaan. Met pijn in het hart hebben bestuur en initiatiefnemers besloten om de pilots rondom voedingseducatie van 2022 geen vervolg te geven. Desondanks is Stichting Keukenkanjers trots op het resultaat in de afgelopen jaren waarin voedingseducatie opnieuw op de kaart is gezet.

Stichting Keukenkanjers ontstond een aantal jaren geleden en had de ambitie om alle kinderen in Nederland voedselvaardig te maken. Doelstelling van Keukenkanjers was de regionale kennis en ervaring van verschillende partijen bundelen om zo samen tot een landelijk programma voor primair onderwijs te komen. Hiertoe werkte de stichting samen met Regio Deal Noordoost Brabant.

De afgelopen jaren is een nieuw inhoudelijk lespakket ontwikkeld en is een organisatie-module opgestart. Alle betrokken partijen waren enthousiast over de opzet en inhoud van het programma. Ook de pilots verliepen positief en leidden tot enthousiasme bij de betrokken scholen. Het ervaringsgericht zoals beoogd, werd erg goed ontvangen en maakte kinderen echt vertrouwd met de oorsprong en bereiding van gezonde voeding. Bij de doorontwikkeling van het programma bleek echter dat financiering op de langere termijn zeer onzeker is. Bovendien bestaat de kracht van het concept deels uit lokale organisatie, hetgeen ook daadwerkelijk lokaal moet ontstaan en zich niet direct laat vangen in een landelijk programma.

Gelukkig gaan het Smaakcentrum, Kokkerelli en Smaaklessen gewoon door met hun missie om kinderen voedselvaardig te maken. Hiermee worden jaarlijks duizenden kinderen bereikt en hiermee blijft gezonde voeding stevig op de kaart staan.

Bron:

Deel artikel



Vandaag op Tuinbouwmarktplaats...

Vandaag op Hortibiz Newsradio, luister terug!

Werken bij Holland Hortimedia?
Solliciteer!

Werken bij
Holland Hortimedia?

Contentmanager m/v – Salesmanager m/v

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws
Ontvang Goedemorgen!

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws

Tuinbouwnieuws, ondernemen, markt en techniek

Hortibiz Newsradio
Luister mee!

Hortibiz Newsradio

24/7 nieuws en informatie