Easyconnect wint ‘PackTheFuture Award’

Easyconnect wint ‘PackTheFuture Award’

De PackTheFuture Award in de categorie ‘Design for Consumer Benefit and Convenience’ gaat dit jaar naar easyconnect, het gesloten vulsysteem (CTS) van de samenwerkende fabrikanten van gewasbeschermingmiddelen. De prijs is op 9 mei 2023 uitgereikt op de Interpack in Düsseldorf, Duitsland door de German Association for Plastics Packaging. De prijs is toegekend vanwege de bijdrage aan de circulaire economie en de strijd tegen klimaatverandering. Beoordeeld werden onder andere voorkomen van afval, hersluitbaarheid en veiligheid van de verpakking en verbeterd gebruiksgemak.

Easyconnect maakt het voor agrariërs mogelijk om de tank van hun spuitmachine sneller, makkelijker en veiliger te vullen. Het systeem bestaat uit twee componenten: een speciale dop -waarmee alle cans vloeibare gewasbescherming zullen worden uitgerust- en een connector die op de spuitmachine wordt gemonteerd. De combinatie zorgt ervoor dat vloeibare gewasbeschermingsmiddelen uit de verpakking direct in de tank van de spuitmachine komen zonder emissie of blootstelling.

Klaas Jilderda (BASF), lid van de Stuurgroep easyconnect NL, licht toe: “We zijn erg verguld met de prijs, vooral vanwege de categorie ‘Consumentenvoordeel en gebruiksgemak’. Het gebruiksgemak van easyconnect is in de hele ontwikkeling een harde voorwaarde geweest. We hebben aandacht besteed aan tal van details die telers verschillende stappen besparen, zoals het niet meer losschroeven van de sluiting, geen foliezegel, eenvoudig aansluiten op de koppeling, eenvoudig opnieuw sluiten en zelfs automatische reiniging van de dop na het legen van de can – dat maakt de gezamenlijke recycling van dop en container mogelijk.”

Alle fabrikanten van gewasbescherming die actief zijn op de Europeese markt bundelen hun krachten in het easyconnect-systeem. BERICAP is een belangrijke partner van de easyconnect-stuurgroep. Deze partij heeft een belangrijke rol gespeeld bij het ontwikkelen van de speciale dop. Carsten Pfromm, directeur bedrijfsontwikkeling van BERICAP Group legt uit: “Als de geselecteerde partner voor de ontwikkeling van de easyconnect-oplossing zijn we er trots op dat we samen met de easyconnect Stuurgroep zijn bekroond. We zijn blij dat we met de expertise binnen BERICAP zo’n grote bijdrage hebben kunnen leveren aan consumentengemak, productintegriteit en duurzaamheid; drie sleutelfactoren bij al onze innovatieprojecten op het gebied van sluitingen.”

Het easyconnect systeem is een open technologie die beschikbaar is voor alle geïnteresseerde partijen, zij  worden aangemoedigd om contact op te nemen met een van de aangesloten bedrijven. Momenteel (mei 2023) zijn dat are ADAMA, Barclay, BASF, Bayer, Certis Belchim, Corteva Agriscience, FMC Corporation, Globachem, Nufarm, Rovensa Group, SUMITOMO CHEMICAL, Syngenta and UPL Europe.

 

Bron:

Deel artikelVandaag op Tuinbouwmarktplaats...

Vandaag op Hortibiz Newsradio, luister terug!

Werken bij Holland Hortimedia?
Solliciteer!

Werken bij
Holland Hortimedia?

Contentmanager m/v – Salesmanager m/v

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws
Ontvang Goedemorgen!

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws

Tuinbouwnieuws, ondernemen, markt en techniek

Hortibiz Newsradio
Luister mee!

Hortibiz Newsradio

24/7 nieuws en informatie