'Prijsverhogend effect op elektriciteit- en gastarieven'

'Prijsverhogend effect op elektriciteit- en gastarieven'

Tot midden deze week lijkt het weer in Engeland, Nederland en Midden-Duitsland meer op herfst dan op zomer: veel wind en stevige buien. Dit betekent lage EPEX uurprijzen tussen 0 en 110 euro/MWh, meldt AgroEnergy.

Baseload voor komend weekend noteert 56 euro/MWh, voor volgende week 68 euro/MWh). Negatieve prijzen zijn alleen volgend weekend te verwachten als er meer zon komt. Windparken worden tegenwoordig allemaal stil gezet bij een prijs rond nul.
 
De korte termijn gasmarkt heeft komende twee weken waarschijnlijk weinig nieuwe inzichten, waardoor de prijsbandbreedte van 25-30 ct/m3 waarschijnlijk in stand blijft.
 
Waarschijnlijk blijft er opwaartse druk op de olie- en steenkoolprijzen. Producenten stellen zich duidelijk in op de verlaagde vraagverwachting die komt door tegenvallende industriële productie in China. Er is een redelijke kans dat de recente daling van de CO2 emissierechten weer ombuigt. Deze combinatie heeft een prijsverhogend effect op de termijnprijzen elektriciteit, en mogelijk op de lange termijn gasprijzen.

Bron: AgroEnergy

Deel artikelVandaag op Tuinbouwmarktplaats...

Vandaag op Hortibiz Newsradio, luister terug!

Werken bij Holland Hortimedia?
Solliciteer!

Werken bij
Holland Hortimedia?

Contentmanager m/v – Salesmanager m/v

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws
Ontvang Goedemorgen!

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws

Tuinbouwnieuws, ondernemen, markt en techniek

Hortibiz Newsradio
Luister mee!

Hortibiz Newsradio

24/7 nieuws en informatie