Aanvoer LNG blijft op peil

Aanvoer LNG blijft op peil

Er worden tot en met dit weekend drie tot vijf LNG tankers verwacht bij de Gate- en Eemshaventerminal. In Zeebrugge zeven in de komende twee weken en minstens tien tot eind van de maand in de UK. Kortom, de LNG-aanvoer blijft op peil, aldus AgroEnergy.

De windkracht blijft tot en met zaterdag op 4-5 bft, waardoor de EPEX-prijzen waarschijnlijk laag blijven. Vanaf zondag neemt de wind af. De markt blijft ook voor dit weekend (165 €/MWh) en volgende week (203 €/MWh) lage prijzen noteren voor de baseload. Het langetermijn-weerbericht bevat nog meer wind maar gek genoeg staan voor die periode hogere prijzen. Het prijsverschil met november is aanzienlijk; te verwachten valt dat de novemberprijs behoorlijk zal dalen als de huidige weerssituatie aanhoudt.

Ditzelfde geldt voor gas. Er is weinig reden om aan te nemen dat de daggasprijs sterk zal stijgen met de huidige vraag/aanbod-situatie. Ruimte voor verdere daling is er ook niet echt gezien de 120 ct/m3 die LNG in Azië noteert voor november. De gasprijs voor november kan nog wel behoorlijk omlaag. Tijdvak december is gekoppeld aan het eerste kwartaal en vanaf dat tijdvak is de vraag/aanbod-situatie duidelijk minder gunstig.

Op 7 oktober komen de Europese energieministers weer bijeen, dit kan prijseffecten veroorzaken. Ook de geopolitieke machtsstrijd is nog in volle gang, met alle onzekerheid tot gevolg.

Bron: AgroEnergy

Deel artikel



Vandaag op Tuinbouwmarktplaats...

Vandaag op Hortibiz Newsradio, luister terug!

Werken bij Holland Hortimedia?
Solliciteer!

Werken bij
Holland Hortimedia?

Contentmanager m/v – Salesmanager m/v

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws
Ontvang Goedemorgen!

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws

Tuinbouwnieuws, ondernemen, markt en techniek

Hortibiz Newsradio
Luister mee!

Hortibiz Newsradio

24/7 nieuws en informatie