Detailhandel plust

Detailhandel plust

De detailhandel heeft in oktober 4,2 procent meer omgezet dan in oktober 2021, meldt het CBS. Het verkoopvolume was echter 5,2 procent lager. De omzet van de foodsector groeide met 7,8 procent, die van de non-foodsector met 1,7 procent. Daarnaast is online 4,2 procent meer omgezet dan een jaar eerder.

De omzetcijfers zijn gecorrigeerd voor de samenstelling van koopdagen in oktober. Op sommige dagen van de week wordt meer verkocht dan op andere dagen. Zonder deze correctie was de omzet van de detailhandel 2,9 procent hoger dan in oktober 2021.

Omzet non-foodwinkels bijna 2 procent hoger
De omzet van de non-foodwinkels groeide in oktober 2022 met 1,7 procent. Het volume (de voor prijsveranderingen gecorrigeerde omzet) was 6,7 procent lager dan een jaar eerder. Drogisterijen, winkels in doe-het-zelfartikelen (inclusief keukens en vloeren), winkels in recreatieartikelen en winkels in kleding hebben in oktober meer omgezet dan in oktober 2021. Daarentegen hebben winkels in consumentenelektronica en witgoed, winkels in schoenen en lederwaren en winkels in meubels en woninginrichting in oktober minder omgezet.

Omzet winkels in voedingsmiddelen bijna 8 procent hoger
De winkels in voedings- en genotmiddelen hebben in oktober 7,8 procent meer omzet behaald dan in oktober 2021. Het verkoopvolume was echter 3,2 procent lager dan een jaar eerder. De omzet van de supermarkten lag 8,8 procent hoger, die van de speciaalzaken was 0,7 procent hoger.

Online 4,2 procent meer omgezet
De online omzet was in oktober 4,2 procent hoger dan in oktober 2021. Webwinkels (als hoofdactiviteit verkoop via internet) hebben 1,6 procent meer omgezet. De online omzet van winkels waarvan de verkoop via het internet een nevenactiviteit is (multi-channelers), groeide met 7,5 procent. De online omzet van winkels in voedingsmiddelen en drogisterijen, winkels in consumentenelektronica en kledingwinkels lag in oktober 2022 hoger dan in oktober 2021. De omzet van winkels in overige non-foodartikelen lag in oktober 2022 lager dan een jaar eerder.

Bron:

Deel artikelPaprika Horti Newsradio
Luister mee!

Paprika Horti Newsradio

24/7 nieuws en informatie

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws
Ontvang Goedemorgen!

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws

Tuinbouwnieuws, ondernemen, markt en techniek

Werken bij Holland Hortimedia?
Solliciteer!

Werken bij
Holland Hortimedia?

Contentmanager m/v – Salesmanager m/v

Vandaag op Tuinbouwmarktplaats...

Luister terug! Belangrijke tuinbouw podcasts!