Veel interesse voor omgaan met reststromen

Veel interesse voor omgaan met reststromen

Greenport West-Holland en Stichting Innovatie Glastuinbouw Nederland organiseerden in Uden het seminar Behandelen van reststromen in een centrale installatie. De bijeenkomst – die werd bezocht door circa 40 geïnteresseerden - bestond uit twee delen.

Eerst waren er presentaties van achtereenvolgens Michiel Penninx (Penninx Aardbeien), Ben Rooijackers (CCZ) en Leo Verbeek (BioVerbeek) over hoe zij werken aan het opwaarderen van reststromen uit bijvoorbeeld de tuinbouw. Daarna gaf Jeoffrey van den Berg MSc. (NewFoss ) een presentatie over de proeffabriek van Newfoss, waar onder meer bermmaaisel wordt gescheiden in vezels en inhoudstoffen. Vervolgens kreeg het gezelschap een rondleiding door de biomassaraffinagefabriek, onder leiding van Van den Berg en Geert van Boekel. Greenport West-Holland dankt alle sprekers en aanwezigen op LinkedIn.

Vandaag, woensdag 20 september organiseren Greenport West-Holland en SIGN een bijeenkomst over het voorbehandelen van tuinbouwreststromen voor biobased toepassingen bij het Living Lab in Bleiswijk. Deze bijeenkomst is inmiddels volledig volgeboekt.

Bron:

Deel artikel



Vandaag op Tuinbouwmarktplaats...

Vandaag op Hortibiz Newsradio, luister terug!

Werken bij Holland Hortimedia?
Solliciteer!

Werken bij
Holland Hortimedia?

Contentmanager m/v – Salesmanager m/v

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws
Ontvang Goedemorgen!

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws

Tuinbouwnieuws, ondernemen, markt en techniek

Hortibiz Newsradio
Luister mee!

Hortibiz Newsradio

24/7 nieuws en informatie