Harvest House committeert zich aan klimaatdoelen

Harvest House committeert zich aan klimaatdoelen

"Wij geloven in onze duurzame aanpak en zijn ambitieus. We willen in 2040 klimaatneutraal telen. Onze CO2-uitstoot moet daarom omlaag en dat nemen we serieus. Onze reductiedoelstellingen hebben we vastgelegd bij SBTi, het Science Based Targets initiative. Harvest House is een van de eerste producentenorganisaties die hierbij is aangesloten."

Harvest House is een producentenorganisatie van Nederlandse vruchtgroentetelers. "In onze kassen telen we tomaten, paprika’s en komkommers. Wij zijn ons bewust van de impact die dat kan hebben op het klimaat. Daarom zijn we continu op zoek naar mogelijkheden om het energieverbruik terug te dringen”, vertelt Marco Hanemaaijer, ketenmanager bij Harvest House.

Om de duurzame ambities te onderstrepen, heeft Harvest House zich verbonden aan het internationale Science Based Targets initiative. De Science Based Targets zijn wetenschappelijk onderbouwde klimaatdoelen. Als je hier aan voldoet, lever je een serieuze bijdrage om het Klimaatakkoord van Parijs te halen. “We laten hiermee zien dat we onze klimaatambities serieus nemen. Wij committeren ons aan het doel om de opwarming van de aarde tot maximaal 1,5 graad te beperken. Het zijn pittige ambities, maar we vinden het belangrijk om ons hiervoor in te zetten”, zegt Hanemaaijer.

"Onze eerste doelstellingen richten zich op wat we zelf kunnen doen: we gaan onze kantoren en ons wagenpark duurzamer maken. We gaan hier voor een CO2-reductie realiseren van 42% in 2030 ten opzichte van 2020. Daarnaast brengen we in kaart wat de uitstoot bij onze telers is en stellen we samen met onze telers reductiedoelstellingen op voor dit deel van onze vruchtgroenteketen. Samen bereiken we meer."

Bron:

Deel artikel



Vandaag op Tuinbouwmarktplaats...

Vandaag op Hortibiz Newsradio, luister terug!

Werken bij Holland Hortimedia?
Solliciteer!

Werken bij
Holland Hortimedia?

Contentmanager m/v – Salesmanager m/v

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws
Ontvang Goedemorgen!

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws

Tuinbouwnieuws, ondernemen, markt en techniek

Hortibiz Newsradio
Luister mee!

Hortibiz Newsradio

24/7 nieuws en informatie