FVO gaat voor één footprintstandaard

FVO gaat voor één footprintstandaard

De vraag naar een eenduidige manier om de impact van een bedrijf en producten op het milieu inzichtelijk te maken wordt groter. Van steeds meer kwekers wordt dan ook gevraagd om een footprint aan te leveren. FVO, de Federatie Vruchtgroenteorganisaties, heeft daarom een set rekenregels (guidelines) opgesteld in samenwerking met GroentenFruit Huis, Ecochain, Blonk en Pré, op basis van de PEFCR systematiek.

'Guidelines for reference selection for inputs, direct emissions, and waste from cradle-to-packaging-entry gate for greenhouse grown fruits and vegetables' is de benaming van de guidelines die zijn opgesteld. Deze rekenregels zijn additioneel aan de HortiFootprint Category Rules (HFCR), waardoor ze zorgen voor een uniforme rekenmethode.

FVO moedigt telers aan om deze set rekenregels (guidelines) te gebruiken totdat er een officiële, door de EU erkende PEFCR is gecreëerd voor kas geteelde groenten en fruit. De FVO is een traject gestart om de guidelines op te nemen in de methodiek die nu door de EU wordt ontwikkeld. Het is belangrijk dat de gehele sector dezelfde rekenregels hanteert. Deze methodiek zorgt voor een eenduidige manier om impact te berekenen. De rekenregels die door FVO zijn opgesteld zijn vrij beschikbaar voor alle sectorgenoten via https://www.vruchtgroente.nl/nl/horti-footprint.

De vijf koplopers die FVO vormen zijn de grootste telersverenigingen van Nederland: Growers United, Harvest House, Oxin Growers, The Greenery en ZON fruit & vegetables.

Bron:

Deel artikel



Vandaag op Tuinbouwmarktplaats...

Vandaag op Hortibiz Newsradio, luister terug!

Werken bij Holland Hortimedia?
Solliciteer!

Werken bij
Holland Hortimedia?

Contentmanager m/v – Salesmanager m/v

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws
Ontvang Goedemorgen!

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws

Tuinbouwnieuws, ondernemen, markt en techniek

Hortibiz Newsradio
Luister mee!

Hortibiz Newsradio

24/7 nieuws en informatie