Biologische zeep van groene reststromen

Biologische zeep van groene reststromen

In april is er een nieuwe ronde van BL.INC gestart, de accelerator voor ondernemers die willen innoveren op het gebied van gezonde en veilige voeding, land- en tuinbouw of biocirculaire economie. Robby Marx van startup Soapseries maakt biologische zeep met eigen gekweekte ingrediënten en groene reststromen. Op de website van Brightland Campus Greenport Venlo wordt hij geïnterviewd.

Met wat voor innovatie ben je bezig?
"Ik ben in 2019 gestart met Soapseries, vegan, koud-geproduceerde biologische zeep met eigen gekweekte ingrediënten. De meeste zeep die je nu in de winkel of online kunt kopen, is synthetisch en gemaakt met fossiele brandstoffen. Ik ga terug de natuur in en maak zeep van de meest pure lokale ingrediënten die ik kan vinden en gebruik ik groene reststromen die anders in de verbrandingsoven of op de composthoop belanden, zoals de naalden van oude kerstbomen en brandnetels. Mijn zeep is het meest gezonde stukje vegan zeep dat je kunt krijgen!"


Je doet mee aan BL.INC om Soapseries verder te ontwikkelen?
"Ik ben gestart met Soapseries omdat ik biologische cosmeticaproducten wil ontwikkelen. Tijdens mijn zoektocht naar ingrediënten voor Soapseries, kwam ik in contact met verschillende partijen die plantaardige reststromen hebben, die ik kan verwaarden. Ik kwam er ook achter dat veel planten die voor bodemverbetering ingezet  worden, bijvoorbeeld in voedselbossen, voor mij hele nuttige  ingrediënten zijn. Toen is bij mij het idee voor een cosmeticabos ontstaan, de allereerste in Nederland. Ik mag dit bos nu - ongeveer 1.500 m2 - op Buitenplaats Vaeshartelt in Maastricht gaan realiseren!"

Lees hier verder

Bron:

Deel artikelVandaag op Tuinbouwmarktplaats...

Vandaag op Hortibiz Newsradio, luister terug!

Werken bij Holland Hortimedia?
Solliciteer!

Werken bij
Holland Hortimedia?

Contentmanager m/v – Salesmanager m/v

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws
Ontvang Goedemorgen!

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws

Tuinbouwnieuws, ondernemen, markt en techniek

Hortibiz Newsradio
Luister mee!

Hortibiz Newsradio

24/7 nieuws en informatie