Open dag Brightlands trekt 4.500 bezoekers in Venlo

Open dag Brightlands trekt 4.500 bezoekers in Venlo

Begin april heeft Brightlands Campus Greenport Campus meer dan 4.500 bezoekers laten kennis maken met de campus en zijn innovatieve bewoners. Er is zo’n 21 kilo fruit tot een smoothie gefietst, bijna 70 kinderen hebben zelf een gezonde pizza gemaakt, er zijn 225 kleine robots gebouwd, de watercocktails vlogen over de bar en er zijn flink wat supertasters gespot tijdens de smaaktesten op de campus.

Volgens Marijn Bouten, manager Marketing en Communicatie van Brightlands in Venlo, hebben de bezoekers zich enthousiast ondergedompeld in het innovatieve ecosysteem van de campus. “Het is geweldig leuk om zoveel mensen te begroeten op onze open dag. Veel mensen kennen de campus wel van naam, of als het oude Floriade-terrein, maar nu hebben ze zelf kunnen zien, proeven en ervaren wat wij hier iedere dag aan het doen zijn.”

De campus was in de ochtend het decor voor de officiële opening van Kom in de Kas, een landelijk evenement waar groenten-, bloemen- en plantentelers in heel Nederland hun bedrijf openstellen voor het publiek. De campus deed met de open dag mee aan het Kom in de Kas-programma.  Volgens Jean Aerts, bestuurslid van Glastuinbouw Nederland en voorzitter van de regio Limburg, is de deelname van Brightlands aan Kom in de Kas heel waardevol.

Volgens Marijn was er voor ieder wat wils. “Voor de jonge bezoekertjes waren er kookworkshops van Kokkereli, bij BASF’s vegetable seeds konden ze groentezaden raden en bij Tasty Tom was er een hoofdrol voor de hommels, die ingezet worden voor het bestuiven van onder andere tomaten. Universiteit Maastricht heeft de kinderen gevraagd hoe volgens hen de kas van de toekomst eruit zou moeten zien. Ze zijn nu bezig met de bouw van een nieuwe onderzoeksfaciliteit op het campusterrein en de tekeningen worden verwerkt op de bouwhekken.”

Bron:

Deel artikel



Vandaag op Tuinbouwmarktplaats...

Vandaag op Hortibiz Newsradio, luister terug!

Werken bij Holland Hortimedia?
Solliciteer!

Werken bij
Holland Hortimedia?

Contentmanager m/v – Salesmanager m/v

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws
Ontvang Goedemorgen!

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws

Tuinbouwnieuws, ondernemen, markt en techniek

Hortibiz Newsradio
Luister mee!

Hortibiz Newsradio

24/7 nieuws en informatie