Minder kilo's agf verkocht, maar wel hogere omzet

Minder kilo's agf verkocht, maar wel hogere omzet

De AGF supermarktverkoop steeg dit jaar in Nederland tot en met half juli (week 28) in omzet met bijna 6 procent. In gewicht ging er 2 procent minder langs de kassa dan een jaar terug, maar de prijs viel gemiddeld 8 procent hoger uit. Dit blijkt uit informatie van GroentenFruit Huis op basis van Circana.

Met name eerder in het jaar (jan-apr) waren diverse AGF-producten een stuk duurder dan een jaar terug. Ten opzichte van afgelopen winter/voorjaar is de prijs in de zomer gedaald. Groente was volgens inflatiecijfers van het CBS in juli 15 procent goedkoper dan in maart. De totale supermarktomzet (alle boodschappen) nam dit jaar t/m half juli t.o.v. 2022 met 10 procent toe. De omzet van categorieën als zuivel/eieren, brood/banket en kaas steeg door hogere prijzen harder dan de AGF omzet.

Binnen AGF droegen vooral producten als ui, broccoli, peen, ijsbergsla, druif, banaan, tomaat en paprika bij aan de omzetstijging. De verkoopomzet van komkommer en appel lag net wat hoger dan een jaar terug, terwijl die van sinaasappel daalde.

Bron: GroentenFruit Huis

Deel artikelVandaag op Tuinbouwmarktplaats...

Vandaag op Hortibiz Newsradio, luister terug!

Werken bij Holland Hortimedia?
Solliciteer!

Werken bij
Holland Hortimedia?

Contentmanager m/v – Salesmanager m/v

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws
Ontvang Goedemorgen!

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws

Tuinbouwnieuws, ondernemen, markt en techniek

Hortibiz Newsradio
Luister mee!

Hortibiz Newsradio

24/7 nieuws en informatie