Kinderfestival bij WUR: Reis van de paprika

Kinderfestival bij WUR: Reis van de paprika

Op zaterdag 7 oktober opent Wageningen University & Research, business unit Glastuinbouw in Bleiswijk, haar deuren voor kinderen en hun ouders. In samenwerking met glastuinbouwbedrijven organiseren de Gemeente Lansingerland en Wageningen University & Research die dag het Horti Science Kidz Festival. Op een interactieve manier kunnen kinderen kennismaken met de wereld van de innovatieve glastuinbouw. Daarnaast zijn er schminkers, goochelaars, verschillende artiesten en foodtrucks met hapjes en drankjes.

Tijdens het Kidz Festival kan bijvoorbeeld de reis van een paprika worden gevolgd: van klein zaadje tot volgroeide paprika op het bord. Met een stempelkaart kunnen kinderen bij diverse kraampjes opdrachten doen die te maken hebben met de ontwikkelfasen van een paprika. Ook kan er paprika-ijs worden geproefd en zijn er diverse smaaktesten. De meeste Horti Science bedrijven en kennisinstellingen uit Lansingerland hebben een kraampje ingericht, waar kinderen en hun ouders van alles te weten kunnen komen over de producten uit de (glas)tuinbouw.

Het Horti Science Kidz Festival wordt georganiseerd tijdens het Weekend van de Wetenschap en is mede mogelijk gemaakt door een bijdrage van de Europese Unie. Wageningen University & Research, business unit Glastuinbouw is te bezoeken voor kinderen en hun ouders op 7 oktober a.s. van 11.00 tot 15.30 uur,  Violierenweg 1 in Bleiswijk.

Bron:

Deel artikelVandaag op Tuinbouwmarktplaats...

Vandaag op Hortibiz Newsradio, luister terug!

Werken bij Holland Hortimedia?
Solliciteer!

Werken bij
Holland Hortimedia?

Contentmanager m/v – Salesmanager m/v

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws
Ontvang Goedemorgen!

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws

Tuinbouwnieuws, ondernemen, markt en techniek

Hortibiz Newsradio
Luister mee!

Hortibiz Newsradio

24/7 nieuws en informatie