LED modulerend aan te sturen met Priva Connext

LED modulerend aan te sturen met Priva Connext

Onlangs lanceerde Priva de nieuwe softwareversie 914 voor de Priva Connext. Met de update worden de functionaliteiten van de geavanceerde klimaatcomputer uitgebreid met bijvoorbeeld de optie om LED-belichting modulerend aan te sturen, een energiebesparende cascaderegeling voor klanten die meerdere Priva Vialux-systemen gebruiken en nieuwe mogelijkheden voor het aansluiten van extra sensoren.

Connext 914 maakt het mogelijk om led-belichting modulerend aan te sturen en energie te besparen. Met deze optie is het mogelijk de hoeveelheid groeilicht automatisch aan te passen aan het gratis beschikbare zonlicht (PAR of straling). Door de modulerende lichtstrategie te koppelen aan uw elektriciteitshuishouding, warmtebeheer en schermdoekregeling, kunt u de perfecte balans creëren tussen de juiste hoeveelheid licht voor het gewas en uw energiegebruik. Het is zelfs mogelijk om het elektriciteitsbeheer te koppelen aan de balanceringsmarkt.

Lees hier meer over de nieuwe functionaliteit

Cascaderegeling Vialux
Wanneer u gebruikmaakt van meerdere Vialux-systemen voor de desinfectie van uw irrigatiewater, bevat Connext 914 een interessante verbetering. Voorheen werd het aantal in te schakelen Vialux-systemen bepaald aan de hand van de hoeveelheid ‘vuilwater’ in de silo. In de nieuwe versie kunnen de Vialux-systemen worden ingeschakeld op basis van de benodigde hoeveelheid schoonwater. Hiermee bent u ervan verzekerd dat op de juiste tijd de benodigde hoeveelheid schoonwater aanwezig is. Daarnaast draagt de nieuwe cascaderegeling bij aan energiebesparing, doordat de systemen minder vaak aan- en uitschakelen.

Makkelijker extra sensoren koppelen
Naast de standaardsensoren in uw Priva-systemen, kunnen via een maatwerkmodule ook ‘extra’ sensoren gekoppeld worden. Dit was beperkt tot een 0-100% meting, een alarmmeting of temperatuurmeting. Met Connext 914 is deze set uitgebreid met de volgende sensoren:
•    EC
•    pH
•    Watertemperatuur
•    Luchttemperatuur  
•    Relatieve vochtigheid  
•    CO2
•    Straling
•    PAR (spectrum)
•    Positie
•    Stroom (alleen databus)  
•    Volume (alleen databus)
•    Universele IPT-meting (geen eenheid, geen databus)

Naast toegang tot de nieuwste functionaliteiten zorgt een software-update er ook voor dat uw systemen weer voldoen aan de laatste aanpassingen met betrekking tot veiligheid en betrouwbaarheid. Voor meer informatie over Connext 914, installatie en systeemvereisten ga je naar www.priva.com/nl/Connext914

Bron:

Deel artikelVandaag op Tuinbouwmarktplaats...

Vandaag op Paprika Horti Newsradio. Luister terug!

Paprika Horti Newsradio
Luister mee!

Paprika Horti Newsradio

24/7 nieuws en informatie

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws
Ontvang Goedemorgen!

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws

Tuinbouwnieuws, ondernemen, markt en techniek

Werken bij Holland Hortimedia?
Solliciteer!

Werken bij
Holland Hortimedia?

Contentmanager m/v – Salesmanager m/v