NFO is nu Koninklijk

NFO is nu Koninklijk

De Nederlandse Fruittelers Organisatie (NFO) heeft met trots het eervolle predicaat Koninklijk ontvangen, als erkenning voor haar lange toewijding aan en betrokkenheid bij de Nederlandse fruitteelt gedurende 125 jaar. Siep Koning, directeur van de NFO nam tijdens de Fruitteelt Vakbeurs de oorkonde in ontvangst uit handen van Michel Bezuijen, burgemeester van de gemeente Zoetermeer.

Ron Mulders, voorzitter van de NFO: “Het is een voorrecht om het predicaat Koninklijk te mogen voeren. Ik zie het predicaat als blijk van waardering voor de inzet van alle Nederlandse fruittelers, honderden betrokken bestuurders en tientallen gedreven medewerkers gedurende de afgelopen 125 jaar. Het resultaat mag er zijn: onze sector levert niet alleen geweldige, gezonde producten, maar draagt ook bij aan een aantrekkelijk en leefbaar platteland.”

Siep Koning, directeur van de NFO: ““Het predicaat zegt veel over de thema’s waar we door de jaren heen samen zeer betrokken aan gewerkt hebben, zoals plantgezondheid, water en arbeid. Samen hebben we gebouwd aan de positie die we nu hebben, als maatschappelijke en economisch betrokken sector die haar verantwoordelijkheid neemt.”

"De toekenning van het Koninklijke predicaat is een bijzondere eer voor de NFO en haar leden. Het is een erkenning van onze voortdurende inspanningen om de belangen van de fruitteeltsector te vertegenwoordigen." De NFO blijft zich inzetten voor haar missie om de belangen van de leden te behartigen en een duurzame ontwikkeling van de fruitteeltsector te bevorderen. Deze erkenning moedigt de organisatie aan om haar inspanningen voort te zetten en te blijven werken aan permanente professionalisering en een florerende toekomst voor de Nederlandse fruittelers.

De NFO is een belangenbehartigingsorganisatie die zich inzet voor de Nederlandse fruitteeltsector. Met 125 jaar ervaring vertegenwoordigt de NFO professionele fruittelers in heel Nederland en bevordert zij duurzame en innovatieve praktijken in de sector, met als bijzondere aandachtspunten: duurzaamheid, maatschappelijke en sociaal-economische kwesties. Daarnaast ondersteunt de organisatie de fruittelers op diverse vlakken, zoals het verhogen van de kennis en ondernemerschap en marktgerelateerde onderwerpen.

Bron:

Deel artikel



Vandaag op Tuinbouwmarktplaats...

Vandaag op Hortibiz Newsradio, luister terug!

Werken bij Holland Hortimedia?
Solliciteer!

Werken bij
Holland Hortimedia?

Contentmanager m/v – Salesmanager m/v

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws
Ontvang Goedemorgen!

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws

Tuinbouwnieuws, ondernemen, markt en techniek

Hortibiz Newsradio
Luister mee!

Hortibiz Newsradio

24/7 nieuws en informatie