Bom-Lemstra nodigt Klaas Knot uit voor gesprek

Bom-Lemstra nodigt Klaas Knot uit voor gesprek

Voorzitter Adri Bom-Lemstra van Glastuinbouw Nederland heeft gereageerd op uitspraken van Klaas Knot, directeur van de Nederlandse Bank. Knot bepleite dit weekend een stop op de glastuinbouw in Nederland. Volgens Bom-Lemstra is de Nederlandsche glastuinbouwsector echter essentieel voor de voedsel- en bloemenvoorziening in Europa. "De producten uit onze kassen maken daarmee miljoenen mensen gezond en gelukkig."

"Wij telen onze producten in kassen met de nieuwste en duurzaamste technieken. We zijn hard op weg klimaatneutraal te worden wat betreft ons energiegebruik. We zetten beestjes in om onze gewassen te beschermen tegen ziekten en plagen. Ons watergebruik is minimaal terwijl we de hoogste productie per vierkante meter behalen. Daarmee hebben wij de kennis om de groeiende wereldbevolking te blijven voeden", aldus Bom-Lemstra op LinkedIn.

"De beschikbaarheid van gezond voedsel, bloemen en planten staat wereldwijd door klimaatverandering onder druk. De unieke ligging van Nederland in een delta, maakt dat ons land bij uitstek geschikt is voor glastuinbouw. De Nederlandse glastuinbouw maakt Nederland groener, gezonder en innovatiever. Namens Glastuinbouw Nederland nodig ik De Nederlandsche Bank graag uit voor een gesprek over de toegevoegde waarde van de glastuinbouwsector voor Nederland."

Bron:

Deel artikel



Vandaag op Tuinbouwmarktplaats...

Vandaag op Hortibiz Newsradio, luister terug!

Werken bij Holland Hortimedia?
Solliciteer!

Werken bij
Holland Hortimedia?

Contentmanager m/v – Salesmanager m/v

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws
Ontvang Goedemorgen!

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws

Tuinbouwnieuws, ondernemen, markt en techniek

Hortibiz Newsradio
Luister mee!

Hortibiz Newsradio

24/7 nieuws en informatie