Nieuwe tool voorspelt versheid producten

07-08-2018    10:11   |    Goedemorgen

AgroFresh Solutions heeft haar Freshcloud platform gelanceerd, waarmee de versheid van versproduct door de hele keten voorspeld kan worden.

De softwaretool van AgroFresh gebruikt data om de kwaliteit van versproduct te monitoren in de hele keten. Daarmee stelt FreshCloud haar gebruikers in staat om te voorspelen hoe vers het product zal blijven, maar ook de kwaliteit voorspellen en aangeven wat de optimale tijd is om het product te consumeren.

AgroFresh Solution nam eerder het bedrijf Verigo over, waarvan de technologie kan helpen om de kwaliteit van fruit te verhogen. Freshcloud Predictive Screen maakt gebruik van het analyseren van gene expression tijdens de oogst om te voorspellen wat het risico is op rot in het fruit.

Bron: FoodLogistics


Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties

Reageer op dit bericht

Meer nieuws

Video FlowerTrials 2018: Takii

Tijdens de FlowerTrials, dat plaatsvond van 12 tot en met 15 juni, openden zestig veredelaars in het Westland, de regio Aalsmeer en het...

Blog: 'Zien is kopen'

Een weblog van Joost Joling. Hij is hoofd Bemiddelingsbureau Planten bij sierteeltmarktplaats Plantion. Zijn blog is exclusief geschreven...