Challenge: ‘Ik eet Zuid-Hollands’

04-10-2018    10:25   |    Goedemorgen

Hoeveel Zuid-Holland zit er in je dagelijkse maaltijd? Dat is de uitdaging die de provincie Zuid-Holland voor de komende tien dagen uitgeroepen heeft.

Met de challenge ‘Ik eet Zuid-Hollands’ worden inwoners uit Zuid-Holland uitgedaagd om alleen uit de eigen provincie te eten. Door voedsel van dichtbij te eten, zijn er minder schakels nodig tussen producent en consument en minder CO2. Daarvoor moet wel de voedselketen op de schop, vinden gedeputeerde Han Weber en Drees Peter van den Bosch van de Voedselfamilies. “Zuid-Holland heeft het in zich. De provincie is voedingsbodem van vele soorten groenten, fruit, aardappelen, granen, eieren, vlees en zuivel", licht Han Weber de plannen toe. Omdat Zuid-Holland een dichtbevolkte provincie is, is er ook een enorme afzetmarkt. In 30 proeftuinen is de afgelopen twee jaar al gewerkt aan de opzet van een regionale voedselketen. 

Challenge
De challenge duurt van 5 tot en met 15 oktober. De bedoeling is dat je je bord vult met minstens 80% producten uit Zuid-Holland. Je ervaringen en foto’s deel je op social media met de hashtag #ikeetzuidhollands.


Na de challenge is er op donderdag 18 oktober de Oogstdag Duurzame Landbouw waar de pioniers  hun verhaal doen over de proeftuinen. 


Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties

Reageer op dit bericht

Meer nieuws

Biobest Group en DCM over PMV®-01

In heel wat tomaten producerende landen in Europa arriveren nu de eerste planten voor het nieuwe seizoen in de serres. Een ideaal moment...

Cannabis nu legaal in Canada

Het is zover. Canada is het tweede land ter wereld waar cannabis legaal te koop is. Deze voorheen 'verboden' teelt is bezig met een opmars,...